Mâncaţi soia ca să aveţi oasele sănătoase

1 2 jpg jpeg

Soia conţine o cantitate importantă dintr-o grupă de substanţe numite isoflavoni, care ajută la reducerea riscului apariţiei osteoporozei.

Mai multe studii sugerează faptul că aceste substanţe împiedică producerea de fracturi şi au rol important în menţinerea unui ţesut osos sănătos. Înlocuirea proteinelor animale cu proteinele din soia contribuie la evitarea pierderii calciului din oase.

În plus, soia conţine o serie de elemente importante pentru buna funcţionare a organismului, printre care fosfor, calciu, magneziu, sodiu. Are de şapte ori mai mult magneziu decât pâinea din grâu. Vitaminele B, D şi E, care se găsesc în soia, întârzie procesul de îmbătrânire, în timp ce acizii graşi nesaturaţi stopează dezvoltarea celulelor canceroase.

Alimentele cu proteine din soia sunt alegeri alimentare sănătoase şi o bună alternativă la produsele din carne sau la produsele care conţin colesterol şi grăsimi saturate. Dietele care includ 25-50 de grame de proteine din soia pe zi pot ajuta la reducerea nivelului colesterolului “rău”, soia fiind un excelent purificator al organismului.