Mănânci prea repede? Iată ce rişti!
În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au împărţit voluntarii în două grupuri: cei din primul grup sufereau de diabet, în timp ce restul erau sănătoşi.
Rezultatele cercetării arată că persoanele care terminau repede de mâncat erau de 2,5 ori mai predispuse de a suferi de diabet zaharat de tip 2, spre deosebire de cei care mâncau mai lent.
De asemenea, voluntarii care sufereau de diabet aveau un indice de masă corporală mai mare, în comparaţie cu persoanele din al doilea grup.
Diabetul zaharat de tip 2 este o boală endocrină caracterizată prin anomalii metabolice, în special ale metabolismului glucidic. Diabetul apare când pancreasul secretă cantităţi insuficiente de insulină sau modul în care organismul utilizează insulina este deficitar.
Insulina este hormonul care asigură necesarul energetic celular, prin utilizarea glucozei de către celule. Un alt rol al acestui hormon este de a stoca surplusul de zahăr în depozite la nivelul muşchilor, ţesutului adipos şi ficatului.