Mănânci fructe de pădure şi amâni declinul mintal

2 jpg jpeg

După ce au făcut cercetări minuţioase, oamenii de ştiinţă au constatat că îmbătrânirea creierului poate fi întârziată cu până la doi ani şi jumătate la femeile în vârstă, dacă mănâncă în mod regulat cantităţi mari de căpşuni şi fructe de pădure.

Descoperirea ar putea fi aplicată şi în cazul bărbaţilor, dar pentru a fi confirmată această ipoteză este nevoie de noi cercetări.

Experţii sunt de părere că beneficiile aduse de fructele de pădure asupra creierului sunt derivate din conţinutul ridicat de flavonoizi din fructe.

Flavonoizii sunt acei compuşi antioxidanţi din plante, care pot proteja organismul împotriva unei game largi de boli.

Echipa de cercetare de la Spitalul pentru Femei şi Şcoala Medicală Harvard din Boston, Massachusetts (SUA), au analizat datele din studiul Nurses ‘ Health, la care au participat 121.700 de asistente medicale cu vârste cuprinse între 30 şi 55 de ani.

Acestea au completat chestionare privind sănătatea şi stilul de viaţă adoptat, încă din anul 1976.

Rezultatele investigaţiilor au dus la o descoperire revoluţionară în ceea ce priveşte consumul de fructe de pădure: femeile care au mâncat cantităţi mari de fructe au cunoscut o întârziere a îmbătrânirii creierului cu aproximativ doi ani şi jumătate.