Mănâncă pâine pentru o siluetă de vis

1 2 jpg jpeg

Pâinea are un rol important în nutriţie Conţine vitaminele B, PP şi E, cu un rol important în prevenirea îmbătrânirii, dar şi minerale precum fosfor, magneziu, potasiu, fier, zinc, elemente de care organismul are nevoie atunci când vrei să slăbeşti. În ultima vreme s-a tot vorbit despre faptul că pâinea îngraşă.

Este fals, pentru că nici un aliment nu poate fi exclusiv vinovat de acumularea de kilograme nedorite. Dacă o combinăm însă cu alimente bogate în grăsimi, acest lucru este posibil.

Prin urmare, combină pâinea cu legume şi evită să o consumi alături de cartofi, orez sau unt, brânză, pateu.

Pâinea este foarte săţioasă datorită conţinutului bogat în glucide complexe şi fibre. Astfel, contribuie la stabilizirea greutăţii, pentru că te satură rapid şi pe termen lung. Consumă pâinea prăjită, pentru că se digeră mai uşor.

E important pentru sănătatea şi silueta ta să alegi sortimentele din făină neagră, deoarece acestea îţi asigură un supliment de vitaminele B1, B2, B6, acid folic, potasiu, calciu, magneziu, fibre, previn balonarea şi constipaţia.

Pâinea de secară conţine mai multe substanţe nutritive, potoleşte foamea, fiind indicată în curele de slăbire.

De asemenea, conţine o enzimă care ajută la asimilarea mineralelor. Este recomandat să-ţi prepari singur pâinea, iar dacă o cumperi din magazin, citeşte cu atenţie eticheta.

Dacă faci mişcare cel puţin 15 minute înainte de micul dejun, organismul tău va folosi ca sursă de energie ţesutul adipos. Astfel poţi slăbi foarte uşor.