Kiwi scade presiunea arterială

2 jpg jpeg

La studiu au participat 188 de persoane, femei şi bărbaţi cu vârste de peste 55 de ani, care avea presiunea arterială crescută. Voluntarii au fost împărţiţi în două grupe. Persoanele din primul grup au consumat 3 kiwi pe zi, timp de 8 săptămâni, în timp ce al doilea grup un măr pe zi, tot 8 săptămâni. Rezultatele arată că în cazul persoanelor care au consumat kiwi, presiunea arterială a scăzut simţitor, spre deosebire de cei care au mâncat mere. În cadrul unor cercetări efectuate anterior se arată că apariţia radicalilor liberi, acele molecule care fragilizează corpul, se află în strânsă legătură cu presiunea arterială crescută. Cercetătorii afirmă că fructul este bogat în luteină, ceea ce înseamnă ca are proprietăţi antioxidante. Într-un studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriţie se arată că kiwi se numără printre fructele cele mai bogate în antioxidanţi, alături de struguri şi afine. Pe lângă kiwi, este indicat şi un consum moderat de ciocolată neagră şi vin roşu. Acestea ajută la scăderea presiunii arteriale, previn depunerea unor substanţe grase şi a calciului pe pereţii interni ai arterelor, reducând riscul de apariţie a infarctului miocardic.