În ce situaţii consumul de fructe uscate dăunează

2 jpg jpeg

Bei apă imediat

În cazul bei apă fără să mai aştepţi 30 de minute sau măcar un sfert de oră după ce ai mâncat fructe uscate, este posibil să ai neplăceri digestive cum ar fi balonarea. Ca urmare a interacţiunii dintre apă şi zahărul din fructele uscate se produc gaze la nivelul intestinului. De aceea este indicat să mănânci mai puţine fructe uscate deodată şi să nu bei nimic imediat.

Suferi de diabet

Din cauză că au un conţinut ridicat de zahăr, fructele uscate trebuie evitate de persoanele au fost diagnosticate cu diabet zaharat din cauza faptului că provoacă o creştere rapidă a glicemiei. Din aceeaşi cauză şi ca urmare a carbohidraţilor prezenţi în curmalele uscate, de pildă, ele trebuie eliminate din dieta celor care vor să slăbească sau a persoanelor care suferă de obezitate.

Atenţie!

Greutatea în exces se numără printre factorii care predispun la apariţia diabetului zaharat.

Ai probleme digestive

Când suferi din cauza diareii, evită să mănânci fructe uscate, pentru că îţi va agrava situaţia. Din cauză că acestea conţin fibre, accelerează procesul de digestie. Dintr-un motiv asemănător, este indicat să ocoleşti alimentele bogate în fibre: lintea, fasolea, mazărea, broccoli, conopida, perele.

La copiii sub 1 an

Dacă fructele uscare sunt date copilului mic, sub vârsta de un an, există riscul ca acesta să se înece sau să se lipească pe dinţi, precum caramelele, şi să fie greu de îndepărtat. De asemenea, la introducerea fiecătui tip de fruct uscat în parte trebuie avută în vedere regula celor 4 zile de verificare a toleranţei digestive a respectivului aliment. Poate fi introdus ca atare, după vârsta de un an, sau în combinaţie cu cereale, dar nu cu lactate sau brânzeturi, o combinaţie mai greu de digerat.