Iată de ce e bine să consumi unt de arahide!

1 2 jpg jpeg

O sursă bună de potasiu O dietă bogată în sare este asociată cu creşterea presiunii arteriale, accidente vasculare şi alte afecţiuni. Însă, un regim bogat în potasiu poate reduce riscul de a suferi de boli de inimă şi îmbunătăţeşte sănătatea organismului.

Într-un studiu se arată că persoanele care consumă 4.7 grame de potasiu pe zi au parte de aceleaşi beneficii ca şi în cazul în care ar consuma cu 4 grame de sare mai puţin. Cu toate acestea, 4.7 grame de potasiu obţinut prin consumul de unt de arahide ar putea dăuna organismului, aşadar consumă-l în combinaţie cu banane pentru a obţine aportul necesar de potasiu.

Deşi untul de arahide conţine grăsimi saturate şi sare, nu înseamnă neapărat că trebuie exclus din dieta ta. Nutriţionistul Walter C.Willet afirmă că 2 linguri cu unt de arahide conţin 3.3 grame de grăsimi saturate şi 12.3 grame de grăsimi mononesaturate, benefice pentru organism.

Într-o cantitate moderată, grăsimile saturate nu fac rău organismului. Însă, consumate în exces, grăsimile saturate pot duce la înfundarea arterelor, ceea ce implică un risc crescut de dezvoltare a bolilor de inimă. Pe de altă parte, grăsimile mononesaturate scade nivelul colesterolului rău (LDL), prevenind astfel apariţia afecţiunilor cardiovasculare.

Untul de arahide menţine senzaţia de saţietate pentru o lungă perioadă de timp, motiv pentru care ai toate şansele să consumi mai puţine calorii goale. De asemenea, untul de arahide este o sursă de nutrienţi de calitate, deoarece pe lângă potasiu şi grăsimi mononesaturate, conţine proteine, fibre, acid folic, magneziu, vitamina E şi resveratrol, un antioxidant puternic care se găseşti din plin şi în compoziţia vinului roşu.

Două linguri cu unt de arahide conţin 4.3 miligrame de niacină (vitamina B3), un nutrient important care are rolul de a proteja creierul împotriva declinului cognitiv. În urma unui studiu efectuat în Chicago la care au luat parte 3000 de oameni cu vârste de peste 65 de ani, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că persoanele care consumă 22 miligrame de niacină pe zi au un risc cu 70% mai scazut de a suferi de Alzheimer, spre deosebire de cei care consumă 13 miligrame.