Iată cele mai sănătoase alimente!

1 2 jpg jpeg

Alimentele conţin multe elemente care pot acţiona în beneficiul frumuseţii şi tinereţii, dacă ştii să te foloseşti de ele şi să le alegi pe cele mai importante. Florentina Opriş, realizatoarea emisiunii Sport, dietă & o vedetă” de la Prima tv, îţi recomandă câteva alimente care ne ajută să rămânem frumoşi şi sănătoşi.

Măr. “Fructul zeilor” conferă elasticitate şi fermitate pielii, are efect exfoliant pentru ten, este depurativ, previne accidentele vasculare cerebrale, menţine glicemia la un nivel normal şi previne osteoporoza.

Fructe de pădure. Murele, afinele şi strugurii negri conţin flavonoide, antioxidanţi puternici, care împiedică uzarea celulelor.

Varză, conopidă, broccoli. Cu un nivel ridicat de vitamine, aceste alimente ajută corpul să lupte împotriva toxinelor.

Ghimbir. Această rădăcină aromată reface sistemul digestiv şi circulator.

Usturoi. Fluidizează sângele şi e chiar mai eficient decât aspirina.

Andive. Favorizează digestia, detoxifică organismul şi fortifică sistemul imunitar.

Prune. Sunt o excelentă sursă de vitamina A, C, calciu, magneziu, fier şi fibre. Stimulează activitatea intestinală.

Citrice. Consumul regulat de alimente bogate în vitamina C încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii. Vitamina C are calitatea de a produce colagen, cea mai importantă proteină a pielii (70 % din totalul de proteine), a cărei sinteză scade odată cu vârsta.

Nuci. Hidratează pielea şi îi menţine elasticitatea, datorită conţinutului de acizi graşi esenţiali omega 3. Menţin mintea ageră.

Busuioc. Această plantă aromată e cunoscută pentru efectul său regenerator rapid. Busuiocul este recomandat în cazurile de îmbătrânire prematură, în tulburările legate de menopauză, andropauză şi sterilitate.

Apă. Este exact lucrul de care organismul are nevoie pentru ca reacţiile chimice indispensabile tuturor proceselor vitale să se desfăşoare normal.

Trucurile Florentinei

Realizatoarea emisiunilor “Sport cu Florentina” şi “Sport, dietă & o vedetă” de la Prima tv, Florentina Opriş a fost profesor de educaţie fizică şi sport, iar în prezent este antrenor de aerobic la propriul club din Bucureşti.

Florentina a acceptat să le dezvăluie cititorilor Click! câteva din trucurile ei pentru o viaţă activă şi sănătoasă. Citiţi de mâine în paginile de sănătate ce exerciţii fizice trebuie să faceţi şi cum trebuie să vă alcătuiţi meniul ca să ţineţi bolile departe.