Iată ce e bine să consumi la prânz!

1 2 jpg jpeg

Nutriţioniştii recomandă consumul următoarelor alimente, întrucât au rolul de a menţine senzaţia de saţietate pentru mai mult timp.

Carboxidraţi complecşi

Aceştia trebuie incluşi la masa de prânz, altfel după câteva ore ţi se va face din nou foame. Carbohidraţii complecşi nu doar că se digeră mai lent, dar sunt bogaţi din punct de vedere nutriţional. Cerealele integrale conţin din plin fibre, esenţiale pentru buna funcţionare a sistemului digestiv. Atunci când alegi pâinea, asigură-te că are cel puţin 2-3 grame de fibre per felie şi este 100% preparată din făină intregrală. Însă, nu trebuie să te limitezi doar la consumul produselor preparate din făină integrală. O bună opţiune sunt şi cartofii dulci, deoarece sunt digeraţi lent şi conţin vitamina C.

Proteine

Dintre toate grupele de alimente, proteinele sunt digerate foarte lent, motiv pentru care ar trebui să le incluzi la masa de prânz. O sursă bună de proteine este somonul, care conţine şi acizi graşi Omega-3, esenţiali pentru sănătatea inimii. De asemenea, poţi consuma carne slabă de pui, carne de curcan şi ouă.

Lactate sărace în grăsimi

Şi produsele lactate sunt bogate în proteine, aşadar mănâncă iaurt sau brânză săracă în grăsimi la masa de prânz. În combinaţie cu pâine integrală şi carne de pui sau curcan, senzaţia de saţietate va dura, cu siguranţă, mai mult timp.

Fructe asortate

În cazul în care simţi nevoia de a lua o gustare, fructele asortate sunt cea mai bună alegere. Deoarece sunt bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi, fructele sunt recomandate pentru consumul zilnic. Mănâncă mere, banane, portocale, kiwi, grepfrut sub forma unei salate de fructe, pentru a-ţi potoli pofta de dulce.