Iat─â ce alimente sunt bogate ├«n vitaminele A ┼či C

2 jpg jpeg

Portocalele

Portocalele sunt fructe care con┼úin din plin at├ót vitamina A, c├ót ┼či vitamina C. Pe l├óng─â faptul c─â ├«nt─âresc sistemul imunitar, datorit─â cantit─â┼úii mari de vitamina C pe care o con┼úin, portocalele ajut─â organismul s─â lupte ├«mpotriva infec┼úiilor, datorit─â vitaminei A ce se g─âse┼čte ├«n compozi┼úia lor.

Datorită faptului că cele două vitamine se găsesc în portocale, aceste fructe sunt de-a dreptul necesare pentru organism, întrucât protejează de infecţiile bacteriene.

Mai mult, anumite studii arat─â c─â uleiul extras din coaja portocalelor poate avea efecte benefice ├«mpotriva anumitor tipuri de cancer. A┼čadar, introdu portocalele ├«n dieta de zi cu zi, fie c─â le m─ân├ónci ca atare sau ├«n combina┼úie cu alte fructe, sub form─â de suc.

Morcovii

Una dintre legumele care con┼úine ├«n cantit─â┼úi mari vitaminele A ┼či C este morcovul. Prin consumul de morcovi, organismul prime┼čte caroten, pe care ├«l transform─â ├«n vitamina A. De asemenea, morcovii con┼úin ┼či alte vitamine ┼či minerale, necesare pentru buna func┼úionare a organismului.

Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi, precum spanacul sau broccoli con┼úin, de asemenea, cantit─â┼úi mari de vitamina A ┼či vitamina C. De asemenea, majoritatea legumelor cu frunze verzi ofer─â organismului o cantitate destul de mare de fier, mineral la fel de important pentru buna func┼úionare a organismului.