Iată 4 surse de proteine vegetale

1 2 jpg jpeg

Soia

Este alimentul adorat de vegetarieni pentru că este foarte bogat în proteine. Se găseşte în numeroase alimente, dintre care laptele de soia, pasta de soia şi tofu, dar este adăugată uneori şi în alimente precum pâinea, cerealele şi produsele pe bază de carne.

Tot mai mulţi oameni au început să adauge produsele pe bază de soia în dieta lor, ca urmare a beneficiilor pe care aceasta le aduce asupra sănătăţii. Soia reduce colesterolul şi scade riscul apariţiei unei boli cardiace şi este o sursă importantă de proteine, fibre, vitamine din complexul B şi acizi graşi de tip omega 3. Nuci, migdale şi seminţe

Pentru a nu avea de suferit, trebuie să mâncăm nuci, alune, migdale, fistic, seminţe, care sunt bogate în proteine şi grăsimi de origine vegetală. Nutriţioniştii ne sfătuiesc să mâncăm zilnic până la 40-50 de grame de alune, nuci sau fistic. Le putem combina, dar nu trebuie să depăşim această cantitate, pentru că fructele oleaginoase îngraşă.

Cereale

Ovăzul este cel mai hrănitor dintre toate cerealele. Fulgii şi făina integrală de ovăz sunt recomandate în diferite probleme de sănătate, de la insomnii, dureri de cap şi până la anemii, gută, dislipidemii. Ovăzul ne furnizează la fel de multe proteine ca şi grâul, 6-9% grăsimi şi 60% carbohidraţi.

Spirulina este un tip de algă. Ea este considerată o sursă de proteină completă pentru că mai mult de jumătate din conţinutul ei îl reprezintă aminoacizii (cei care stau la baza proteinelor). E o bogată sursă de nutrienţi, inclusiv complexul de vitamine B, beta-caroten, vitamina E, carotenoizi, mangan, zinc, cupru, fier, seleniu.