Greşeli de evitat când îţi e foame
Bei sucuri de fructe
Deşi ar putea părea o idee bună să bem un suc de fructe pentru a ne potoli foamea, cantitatea mare de zahăr conţinut de acestea va determina un efect invers în organism: în scurt timp glicemia ne va scădea şi vom resimţi din nou senzaţia de foame şi de dulce. Deşi conţine vitamine, minerale şi antioxidanţi, sucul de fructe nu are fibre, care dau senzaţia de saţietate. Dacă fructele sunt singura opţiune la îndemână, e bine să le mâncăm ca atare, pentru a beneficia de aportul de fibre.
Mănânci un baton de ciocolată
Soluţia care le este cel mai la îndemână iubitorilor de dulciuri atunci când le e foame şi nu au timp să se aşeze la masă este ciocolata. Din păcate, un baton de ciocolată conţine mult zahăr şi este blindat cu ceea ce numim calorii goale - aportul de elemente esenţiale precum vitaminele şi mineralele este foarte mic. O opţiune mai bună ar fi să mâncăm două pătrăţele de ciocolată neagră.
Consumi prea multă pâine cu brânză
Deşi pâinea şi brânzeturile potolesc foamea şi ne dau energie, riscul este să consumăm mai mult decât avem nevoie de fapt. Sarea care se află din belşug în ambele alimente stimulează papilele gustative şi ne pomenim că, în loc să mâncăm două felii de pâine cu brânză, cât ar fi indicat, consumăm o cantitate dublă sau triplă.
Ronţăi gustări dulci sau sărate
Tendinţa persoanelor care lucrează la birou este să ronţăie tot timpul ceva, de regulă alimente foarte dulci, sărate sau grase. Chiar dacă nu mănâncă o mare cantitate deodată, acest ronţăit continuu de covrigei, pateuri, biscuiţi sau bomboane dereglează organismul. E bine să aşteptăm să ni se facă foame cu adevărat şi să mâncăm ordonat, din patru în patru ore.