Găteşte cu ulei de PORUMB

1 2 jpg jpeg

Uleiul de porumb este obţinut din germeni de porumb şi a fost conceput pentru a fi folosit mai ales pentru gătit, datorită punctului său înalt de prăjire (temperatura la care ajunge să fiarbă).

Conţine vitamina E

Uleiul obţinut din germeni de porumb conţine într-un procent însemnat vitamina E care este un antioxidant eficace. Vitamina E contribuie la fortificarea sistemului imunitar şi muscular al omului. Ea mai este numită şi “vitamina tinereţii”, fiind un antioxidant care încetineşte procesul de îmbătrânire în organism.

Bun pentru stomac

Uleiul de porumb este un bun drenor al căilor biliare, precum şi un moderator al tiroidei. Este cunoscut ca un ulei dietetic recomandat în alimentaţia bolnavilor de diabet şi a celor care suferă de boli ale stomacului.

Întăreşte imunitatea

Uleiul de porumb întăreşte şi protejează organismul, luptă cu oboseala şi slăbiciunea musculară. Datorită prezenţei de lecitină, acest tip de ulei vegetal ajută şi previne ateroscleroza si reduce probabilitatea formării cheagurilor de sânge.