Fulgii de ovăz , alegerea ideală pentru un mic dejun sănătos

1 2 jpg jpeg

Conţin fibre, care scad colesterolul rău

O cană de fulgi de ovăz conţin 4 grame de fibre, iar studiile arată că persoanele care consumă în mod frecvent între 5 şi 10 grame de fibre solubile în fiecare zi, reduc cu 5% nivelul colesterolului rău. De asemenea, dacă adaugi fulgilor de ovăz câteva fructe tăiate cubuleţe, consumi cu 2 grame de fibre mai mult.

Te ajută să slăbeşti

De asemenea, fulgii de ovăz te ajută să slăbeşti în două feluri. În primul rând, fibrele din compoziţia lor menţin senzaţia de saţietate pe o perioadă mai lung de timp şi astfel vei consuma mai puţine calorii la următoarea masă.

Pe de altă parte, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Nutriţie, consumul de fulgii de ovăz cu trei ore înainte de a face exerciţii fizice, te ajută să arzi mai multe calorii în timpul antrenamentului. Motivul este acela că fulgii de ovăz conţin carbohidraţi ce se absorb lent şi astfel nivelul insulinei nu creşte foarte mult. Insulina joacă un rol important în depozitarea sau nu a grăsimilor, însă nivele scăzute ajută la arderea grăsimilor.

Previn afecţiunile cardiovasculare

Numeroase studii arată că există o legătură strânsă între consumul de fulgii de ovăz şi scăderea riscului de a suferi de afecţiuni cardiovasculare. Cercetările realizate la Universitatea Harvard arată că persoanele care consumă un bol cu fulgii de ovăz şi lapte în fiecare zi au un risc cu 29% mai scăzut de a suferi de atac de cord, spre deosebire de cei care consumă alte alimente la micul dejun. Fulgii de ovăz conţin antioxidanţi care previn dezvoltarea bolilor cardiovasculare.