Fructe şi legume bune pentru pielea ta

1 2 jpg jpeg

S-ar putea să fii foarte surprins de cât de importante sunt fructele şi legumele pentru pielea ta şi de faptul că uneori pot face minuni. De multe ori, ai ales probabil să cumperi produse de pe rafturile magazinelor sau raioanelor de cosmetice decât să te gândeşti că există metode naturale pentru o piele mai sănătoasă.

Avocado

Potrivit site-ului www.skincarebeauty.com, acest fruct tropical este plin de vitaminel C şi E care luptă foarte bine cu efectele îmbătrânirii pielii şi conţine multe grăsimi mononesaturate.

Astfel, acizii graşi Omega-3 te vor ajuta să ai o piele mai luminoasă.

2 jpg jpeg

Fructele de pădure

Potrivit aceleiaşi surse, fructele de pădure sunt „aur“ pentru pielea ta. Cantitatea mare de antioxidanţi este ceea ce face din afine, zmeură, căpşuni „ingredientul“ necesar pentru o piele sănătoasă. Sursă bogate în vitaminele C şi E, riboflavin şi fibre, de aceea te ajută să ai un ten mai elastic şi catifelat.

Ciocolată neagră

Singurul desert recomandat cu moderaţie şi în dietele de slăbit, ciocolata neagră conţine suficienţi antioxidanţi care să contribuie la o bună circulaţie a sângelui la nivelul pielii. De asemenea, consumul de ciocolată neagră ajută la obţinerea unui ten mai catifelat, dar protejează şi împotriva îmbătrânirii pileii cauzate de către razele soarelui.

Citeşte şi:

Cele mai bune trucuri pentru o piele curată

Cum să ai o piele mai tânără şi mai luminoasă

Hrăneşte-ţi pielea cu lapte şi miere

Ceaiul verde

Dacă există vreo băutură din lume care nu ar trebui să lipsească din această listă, ea ar fi ceaiul verde, despre care foarte mulţi medici spun că este mai bun chiar decât apa. Şi evident, nu trebuie uitat atunci când vine vorba de sănătatea pielii.

El este, în primul rând, un remediu împotriva acneii datorită cantităţii importante de antioxidanţi. Aşa că cel mai bine este să încerci să înlocuieşti cafeaua cu un ceai verde şi nu peste multă vreme vei observa îmbunătăţiri la nivelul pielii.

Rodiile

Se poate spune despre rodii, că din punct de vedere al cantităţii de antioxidanţi se pot lua la întrecere cu fructele de pădure. Chiar dacă le consumi ca atare sau obţii un suc, efectul va fi acelaşi: prevenirea apariţiei venelor varicoase la nivelul pielii.

2 jpg jpeg

Şi asta datorită conţinutului de antocianine care ajută la întărirea pereţilor vaselor mici de sânge.

Spanacul

Nu degeaba creatorii lui Popeye Marinarul îl „îndopau“ cu spanac de fiecare dată când acesta avea probleme. Este bogat în luteină ceea ce îl transformă într-o adevărată vedetă care luptă împotriva îmbătrânirii pielii şi are efecte antiinflamatorii

Roşiile

Aşa colorate şi zemoase, roşiile sunt o bogată sursă de licopen. Nu putem spune că este alimentul principal în lupta împotriva îmbătrânirii pielii, dar licopenul ajută la prevenirea mai multor tipuri de cancer, printre care şi cel de piele.