Farfuria «vorbitoare», arma contra obezităţii - VIDEO

2 jpg jpeg

Această farfurie numită mandometru monitorizează cantitatea de mâncare care "dispare" din farfurie, dar şi viteza cu care mănâncă persoana din faţa sa. Dispozitivul este format din două părţi: un cântar plasat sub farfuria obişnuită şi un mic ecran de computer care arată un grafic ce fluctuează în funcţie de felul în care mănâncă pacientul.

Linia roşie de pe ecran arată viteza cu care mănâncă pacientul, iar linia albastră indică viteza considerată corectă şi sănătoasă.În cazul în care persoana în cauză mănâncă prea repede şi prea mult, linia roşie se îndepărtează de linia albastră, avertizându-l pe pacient să mănânce mai rar.

Mai mult, dacă cele două linii se depărtează prea mult, pacientul este avertizat de o voce computerizată, care rosteşte fraze precum "Te rog, mănâncă mai încet" sau "Nu te-ai săturat încă?". Mandometru, creat de o o companie suedeză, a fost deja adoptat de reprezentanţii National Institutes of Health din Marea Britanie, care l-au inclus într-un studiu contra obezităţii.

Studiul este realizat pe un eşantion de 600 de familii ce include cel puţin un părinte şi un copil obez. În urma unui prim experiment, pacienţii tineri au mâncat cu 15% mai puţin după ce au folosit farfuria vorbitoare, dispozitivul dovedindu-se eficient în lupta cu kilogramele.

VIDEO