Eşti răcit? PERELE te ajută!

1 2 jpg jpeg

Întăresc imunitatea. Fiind bogate în vitamina C, perele au proprietăţi antioxidante şi sunt declarate „soldăţeii” organismului, pentru că ne protejează de daunele provocate de radicalii liberi. Mai mult, acestea întăresc sistemul imunitar.

Reglează tranzitul intestinal. Perele conţin o anumită cantitate de celuloză care constituie un factor stimulent pentru regularizarea activităţii intestinale.

Previn bolile de inimă. Datorită fibrelor alimentare, ele ne sunt de ajutor în păstrarea în limite normale a colesterolului şi protejează organismul de afecţiunile cardiovasculare, dar ajută şi în menţinerea greutăţii.

Alungă stresul. O pară zemoasă înlătură stresul. Acţiunea antistres se datorează vitaminelor şi mineralelor din acest fruct, pe care Homer îl numea “darul zeilor”. Calciul, fosforul, potasiul, vitaminele din grupul B din aceste fructe au efect sedativ asupra sistemului nervos.

Ne scapă de pietrele la rinichi. Perele sălbatice au proprietăţi antibacteriene. Decoctul din pere sălbatice este recomandat în cazul cistitei sau al afecţiunilor renale. Iar sucul din pere sălbatice ajută la eliminarea nisipului din rinichi.

Previn osteoporoza. Prezenţa borului în pere face ca organismul să reţină mai bine calciul din alimente şi, prin urmare, un consum regulat de pere poate reduce riscul de osteoporoză.

Masca de pere hidratează tenul

Pe lângă efectele lor terapeutice, perele pot fi folosite şi în cosmetică. Astfel, măştile din pere au rol astringent, revitalizant şi totodată hrănitor, ajutând la curăţarea, împrospătarea şi hidratarea feţei. Specialiştii vă recomandă ca măcar o dată pe săptămână să vă aplicaţi o astfel de mască.