Energie, senzaţie de saţietate? Iată ce trebuie să mănânci la micul dejun!

1 2 jpg jpeg

Nucile ţin de foame pe termen lung

Nucile reprezintă o sursă ideală de acizi graşi sănătoşi şi acid oleic, substanţă care declanşează în creier o reacţie ce potoleşte foamea, senzaţia de saţietate persistând pentru mai mult timp. Combină-le cu cereale integrale!

Ouă pentru energie din plin

Ouăle conţin proteine de bună calitate, grăsimi sănătoase, vitamine (B12, B2, A etc) şi colină, un nutrient esenţial pentru dezvoltarea şi funcţionarea creierului.

Unt de arahide pentru senzaţie de saţietate

Bogat în grăsimi monosaturate, proteine şi antioxidanţi, untul de arahide mai conţine şi potasiu, care reglează tensiunea arterială şi previne afecţiunile cardiace.

Potrivit unui studiu publicat în British Journal of Nutrition, untul de arahide reglează nivelul zahărului din sânge şi este îmbogăţit cu hormoni care inhibă foamea.

Totuşi, nu consuma mai mult de două linguriţe pe zi şi asigură-te că produsul este unul natural (peste 90% conţinut de arahide), fără îndulcitori artificiali sau conservanţi.

Grepfrutul te trezeşte şi îţi oferă energie

Un studiu american susţine că mirosul de grepfrut poate reduce apetitul, în timp ce consumul fructului te încarcă aproape instantaneu cu energie datorită conţinutului bogat de vitamina C. De asemenea, grepfrutul stimulează activitatea mentală.

Banane pentru concentrare

Potrivit unui studiu al Universităţii din Texas, consumul de banane impulsionează concentrarea.

Totodată, potasiul, un mineral esenţial pentru funcţionarea creierului, stimulează activitatea mentală şi protejează inima.