Dulciuri hrănitoare pentru cei mici

1 2 jpg jpeg

Desert cu griş

De ce ai nevoie

500 ml lapte; 4 linguri zahăr; 1 praf de sare; 100 g griş; 50 g unt; 3 ou; fructe din dulceaţă. Mod de preparare

Fierbe laptele cu un praf de sare, cu zahărul şi cu untul. Când clocoteşte, adaugă grişul „în ploaie”, amestecând continuu cu telul, ca să nu se facă cocoloaşe. Îl fierbi 10 minute, apoi îl dai deoparte de pe foc.

După ce se răceşte, adaugi gălbenuşurile, amestecând bine până se asimilează complet, apoi adaugi albuşurile bătute spumă şi amesteci uşor cu mişcări de jos în sus. Poţi amesteca grişul cu sirop de trandafiri sau de vişine (ori cu sos de dulceaţă de căpşuni).

Aşezi puddingul în cupe transparente, termorezistente), pe care le fierbi în bain-marie circa 25 de minute.

Fructe coapte

4 mere (în funcţie de anotimp; vara merg bine şi piersicile); 250 ml smântână grasă; 4 linguri zahăr farin; dulceaţă sau fructe pentru decor.

1 jpg jpeg

Freacă cu mixerul smântâna cu zahărul până se îngroaşă. Coci fructele pe jumătate, cât să nu se înmoaie de tot.

Decorează cu cremă de smântână şi cu dulceaţă după cum se observă şi în imagine.

Sfat sănătos! Nu lăsa prea mult fructele în cuptor, ca să nu-şi piardă din vitamine.

Pont: Dulciurile se pot mânca în prima parte a zilei.