Dulciuri care te pot vindeca

Merele coapte "sting" arsurile
Coapte sau în compoturi, merele protejează stomacul şi te feresc de arsuri. Sunt benefice şi decocturile din două-trei mere tăiate felii şi necurăţate de coajă, fierte 15 minute într-un litru de apă.
Ai nevoie de şase mere, o jumătate de cană cu stafide, trei linguriţe de margarină vegetală, zece pastile de zaharină şi de scorţişoară.
Curăţă merele, scoate miezul, aşază-le într-un vas uns cu margarină, amestecă stafidele, scorţişoara şi zaharina şi umple merele. La final, presară scorţişoară.
Mineralele precum calciul, fierul, magneziul, potasiul şi vitaminele fac din mere un bun aliat în lupta contra tulburărilor digestive, deoarece protejează mucoasa gastrică.
Zahărul, bun de pus pe rană
Zahărul poate fi noul miracol din cămara ta. Cel puţin aşa cred oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Buenos Aires, Argentina.
Ei au ajuns la concluzia că această substanţă accelerează vindecarea rănilor, zahărul fiind recomandat în arsuri şi în ulceraţii. Asigură-te că sângerarea s-a oprit complet de 24 de ore, înainte de a-l aplica.
Cardiacii pot consuma miere şi scorţişoară
Doctorul Cristina Pavel, de la Centrul Raphael Medica, din Bucureşti, spune că mierea conţine o cantitate mare de zaharuri, dar indicele glicemic (capacitatea mierii de a creşte glicemia) este semnificativ mai mic decât la produsele dulci din comerţ.
Dacă ai probleme cu inima, întinde pe o felie de pâine integrală miere şi presară pudră de scorţişoară. O poţi consuma zilnic, la micul dejun. Seminţele de susan alungă insomniile
Seminţele de susan te ajută dacă nu poţi să dormi.
Îţi trebuie 100 g seminţe de susan, 300 ml lapte de soia, 100 g miere, 100 g migdale mărunţite, 1 pliculeţ de zahăr vanilat şi coajă de lămâie. Se amestecă şi se servesc cu salată de fructe.