Dovleacul îţi întăreşte organismul

1 2 jpg jpeg

Care sunt afecţiunile care pot apărea?

Scăderile de temperatură din timpul verii, însoţite de precipitaţii şi vânt, favorizează îmbolnăviri. Pot apărea infecţii, boli acute pleurale şi pulmonare, afecţiuni neurovasculare la extremităţi, mâini, picioare, când calde, când reci, furnicături, înţepături sau chiar forme de alergie sau dezechilibre imunologice. Umiditatea acţionează asupra organismului direct prin intermediul pielii şi mucoaselor şi reprezintă un factor de activare a bolilor reumatice, a bolilor de colagen şi a bolilor sistemului nervos.

Cine este predispus la complicaţii?

Vântul puternic, rece şi mai ales umed e nefavorabil copiilor şi celor care suferă de hipertiroidie. Vântul cald şi uscat afectează vârstnicii, cardiacii, astmaticii. Organismul bolnav întâmpină dificultăţi de adaptare la stimuli de orice natură, inclusiv la oscilaţia factorilor meteorologici. Care e recomandarea medicului?

Hidrataţi-vă corespunzător! Minimum doi litri de apă plată şi ceaiuri.

Consumaţi sucuri mineralizate (suc de orz, suc de morcov, suc de varză.

Mâncaţi mai puţine proteine, adoptaţi o dietă fără lipide, bogată în glucide, cu legume şi fructe.

Evitaţi consumul de cafea, alcool, energizante.

Nu fumaţi.

Urmaţi tratamentele prescrise şi încercaţi terapiile alternative.

Efectuaţi şedinţe de acupunctură, reflexoterapie şi produse homeopate.

Piure de varză albă cu dovleac

Aveţi nevoie de 350 g varză albă, 150 g dovleac, 3 linguri de ulei, tărâţe, o lingură de suc de cătină, o linguriţă de pastă de măceşe, o jumătate de linguriţă de pulbere din seminţe de plante, aromatice şi condimentate, o linguriţă de salvie, 50 g de flori de nalbă.

Mod de preparare: varza, dovleacul şi ceapa (mărunţite fin, manual sau mecanic) se amestecă cu pasta de cătină, pasta de măceşe, uleiul, pulberile şi tărâţa, cât cuprinde. Deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt. Dovleacul se poate înlocui şi cu morcov sau păstârnac.