Doar un gram de sare pe zi

1 2 jpg jpeg

De asemenea, prea multă sare poate provoca apariţia cancerului la stomac, agravează astmul, provoacă pierderi de calciu şi este un factor major în apariţia osteoporozei (boala oaselor sfărâmicioase). Pentru a îndepărta aceste riscuri majore pentru sănătate, profesorul cardiolog MacGregor de la Spitalul St. George din Londra consideră că trebuie să înjumătăţim cantitatea de sare de la 10g la 5 grame (o linguriţă) pe zi.

De fapt, ne păstrăm sănătatea cu doar un gram de sare pe zi, numai că acest deziderat este greu de atins, deoarece producătorii de alimente adaugă o cantitate destul de mare de clorură de sodiu în timpul procesării alimentelor, deşi pe etichetă se specifică, de obicei, cantitatea în mg la 100 g, de aceea doza pare mică.

Dacă înmulţim cantitatea menţionată pe etichetă cu 2, 5, obţinem nivelul real de sare conţinut de un aliment.