De ce să ţii o cură de detoxifiere, la început de primăvară

Cum ajuţi organismul să elimine zilnic toxinele jpeg

Acumularea de toxine poate favoriza apariţia kilogramelor în plus. De asemenea, cei afectaţi se plâng de oboseală, dureri de cap, ameţeli şi probleme de digestie.

Fără alcool Când începi cura, renunţă la alcool, la cafea, la băuturile acidulate şi la fumat. Iar la gătit este obligatoriu să foloseşti ulei de măsline extra virgin. Nici carnea nu trebuie inclusă în alimentaţie. După cură, îţi va creşte energia, vei avea un sistem imunitar mai puternic, iar capacitatea de concentrare va fi mult mai bună. În această perioadă, bea cât mai multe sucuri proaspete de fructe. Verdeţurile refac rezervele de vitamine Cel mai afectat de toxine este colonul, dar şi ficatul, rinichii şi pielea au mult de suferit. În plus, rezerva de vitamine şi de minerale a organismului este mult scăzută după perioada de iarnă. De aceea, este bine ca mesele tale să se bazeze pe verdeţuri de primăvară (urzici, ştevie, leurdă, untişor, salată verde, lobodă). Le poţi consuma crude, în salate, sau sub formă de supe. În schimb, este recomandat să bei între 10 şi 12 pahare cu apă zilnic. Odihna, esenţială

În perioada de detoxifiere este bine să dormim cel puţin şapte ore pe noapte. Pe timpul zilei, este indicată mişcarea: mersul pe jos, alergarea, puţină gimnastică.

Un tonic, precum ceaiul verde, trebuie să fie, de asemenea, de nelipsit. Şi cum un duşman de temut al detoxifierii este stresul (pentru că poate favoriza producţia în exces de toxine), odată ce te apuci de regim, lasă toate grijile deoparte! Curele de detoxifiere sunt interzise pe perioada sarcinii sau dacă alăptezi.