De ce preferă românii mâncarea nesănătoasă?

1 2 jpg jpeg

57% dintre respondenţii de la nivel global cred că mâncarea sănătoasă este mai scumpă (cei mai mulţi dintre aceştia fiind în Polonia - 69% şi cei mai puţini în Marea Britanie - 46%). Comparativ, 78% dintre bucureşteni spun că mâncarea sănătoasă are un preţ mare.

La nivel global, mai mult de 4 din 10 respondenţi consideră că mâncarea sănătoasă nu este suficient de săţioasă. În Bucureşti, mai mult de jumătate dintre persoanele chestionate au fost de acord cu această afirmaţie.

Felurile de mâncare sănătoase sunt percepute ca fiind mai puţin atrăgătoare de o treime dintre cei chestionaţi la nivel global. 63% dintre persoanele intervievate la nivel local spun că opţiunile sănătoase puse la dispoziţia lor de restaurante nu par gustoase.

Consumatorii nu consideră mâncarea sănătoasă nici atrăgătoare, nici accesibilă. Una dintre problemele pe care le-a scos în evidenţă studiul Perceptions and Practices related to Healthy Eating este aceea că oamenii cred că nu îşi pot permite mâncarea sănătoasă. Mai mult, nu o consideră gustoasă şi din acest motiv nici nu fac eforturi pentru a o consuma mai des”, potrivit Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader la Unilever Food Solutions România.

Studiul Perceptions and Practices related to Healthy Eating a fost realizat pe un eşantion de 300 de respondenţi cu vârste între 18 şi 64 de ani, din Bucureşti, care iau masa în oraş cel puţin o dată pe săptămână pentru micul dejun, prânz sau cină. Aceste persoane se caracterizează printr-un venit peste medie (peste 1.500 lei/lună) şi educaţie medie şi superioară.