De ce mâncatul rapid dăunează sănătăţii

1 2 jpg jpeg

Raportul studiului efectuat de cercetătorii din Noua Zeelandă vine în completarea farfuriei „vorbitoare“, descoperirea oamenilor de ştiinţă britanici.

Cel mai recent studiu în domeniu arată că femeile cu vârsta între 40-50 de ani, care înghit repede mâncare, aproape nemestecată, sunt mai susceptibile să devină obeze.

Rezultatele studiului sunt bazate pe comparaţia dintre persoanele care petrec mai puţin timp mestecând alimentele şi cele care mănâncă lent.

Cercetătorii de la Universitatea din Osaka au examinat obiceiurile alimentare ale aproximativ 3.000 de persoane şi au descoperit că participantele care mâncau în viteză erau expuse riscului de a se îngrăşa peste limitele normale cu 84% (aproape de două ori mai mult), faţă de voluntarele care mâncau mai încet.

„Mulţi oameni ajung să dezvolte acest obicei nesănătos de a mânca rapid din cauza copiilor lor. Care consumă alimentele cu repeziciune pentru a scăpa de masa de seară. Este incredibil cât de rapid se transmite acest obicei şi la părinţi“, spune Ian McDonald, specialist britanic la Universitatea din Nottingham.