De ce mâncăm mai mult pe timp de iarnă

1 2 jpg jpeg

În primul rând, schimbarea de temperatură creşte pofta de mâncare. Deoarece în această perioadă ziua este mai scurtă, vreme este mai mohorâtă, creierul percepe ca fiind o perioadă mai grea şi începe să se pregătească. Prin urmare, organismul stochează energie, iar aceasta nu este altceva decât depozite de grăsime. Depresia În plus, orice schimbare de vreme aduce cu ea şi o depresie, de care ne dăm sau nu seama. De aceea, pentru a-ţi îmbunătăţi starea emoţională, începi să te răsfeţi cu anumite alimente care-ţi satisfac papilele gustative şi-ţi conferă o stare de bine. Rezultatul este clar: acumularea de câţiva centimetri buni! Nevoia de energie În perioada iernii, metabolismul devine mai lent şi intră într-o stare de hibernare din cauza lipsei de lumină. Astfel organismul îţi solicită mai multă mâncare pentru a ieşi cu bine din iarnă. De fapt, este ca o un scut de apărarea a organismului în faţa frigului.

Află mai multe pe clickpentrufemei.ro