De ce este important să consumăm legume?

1 2 jpg jpeg

De asemenea, legumele conţin fibre, care au un rol important în reglarea tranzitului intestinal şi în prevenirea sau tratarea constipaţiei, o afecţiune des întâlnită.

Şi beneficiile fibrelor asupra organismului nu se opresc aici: ele ajută la scăderea tensiunii arteriale, scad colesterolul şi uşurează digestia.

În funcţie de tipul de legume consumate, organismul asimilează o serie de vitamine, minerale şi fitonutrienţi, care previn dezvoltarea microorganismelor şi, implicit, apariţia toxinelor acide.

Spre exemplu, legumele cu frunze de culoare verde închis conţin vitamina K, recomandată pentru oase puternice. Pe de altă parte, cartofii dulci şi morcovii conţin vitamina A, un nutrient important pentru sănătatea ochilor şi pielii.

Indiferent de legumele pe care le alegem, este important ca ele să fie consumate în starea lor cât mai naturală, pentru că astfel se păstrează cel mai bine substanţele active din compoziţia lor.

Cel mai indicat este să consumi legumele crude sau fierte puţin, pentru a preveni deteriorarea enzimelor care sunt importante pentru funcţiile biochimice ale organismului.