De ce este bine să mănânci roşii

1 2 jpg jpeg

Roşiile sunt bogate în vitamina A, C, K, fibre, carbohidraţi, fier, licopen, fosfor şi sulf. Aceste legume conţin puţine calorii, grăsimi şi săruri.

De asemenea, roşiile sunt o sursă importantă de vitamine şi minerale care protejează inima de bolile cardiovasculare. Aproximativ 150 de grame de roşii constituie o excelentă sursă de vitamina A, C, K, acid folic şi potasiu.

Beta carotenul din

, regăsit şi în morcovi sau cartofii dulci, au o acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV.

Roşiile conţin vitamina A care îţi îmbunătăţeşte vederea. Adaugă roşii în salată sau consumă-le cu brânză, astfel, vederea ta se va îmbunătăţi.

Potrivit studiilor, consumul frecvent de roşii previne atacul de cord şi accidental vascular cerebral. De asemenea, aceste legume reduc nivelul colesterolului.

Bogate în vitaminele A, C şi E, dar şi în calciu, potasiu şi licopen, roşiile ajută la micşorarea tensiunii arteriale.

Roşiile sunt recomandate în curele de detoxificare a ficatului. Consumă 2 roşii pe zi sau o cană de suc de roşii pentru buna funcţionare a ficatului.

Calciul şi vitamina C din roşii sunt benefice pentru vindecarea oaselor. Licopenul pe care-l conţin aceste legume îmbunătăţeşte masa osoasă, aceasta fiind o cale excelentă de prevenire a osteoporozei.

Mirosul este principalul criteriu după care să alegi o roşie sănătoasă. De asemenea, acestea nu trebuie să aibă o culoare pală sau întunecată, dar, mai degrabă, un roşu aprins.