De ce e bine să mănânci mai des migdale
Întăresc oasele
Migdalele conţin din plin şi minerale, printre care mangan, care contribuie la întărirea oaselor şi reglează zahărul din sânge. De asemenea, se găseşte în compoziţia lor şi magneziu. Acesta s-a dovedit a avea un rol esenţial în funcţionarea organelor, muşchilor şi a nervilor.
Reduc colesterolul rău
Un alt beneficiu al persoanelor care obişnuiesc să consume migdale este faptul că îşi păstrează inimia sănătoasă. Practic, acestea ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din organism şi, prin urmare, previn bolile de inimă.
Sunt ideale în diete
Se pare că migdalele, deşi au multe calorii, sunt ideale în curele de slăbire. Ultimul studiu publicat in European Journal of Clinical Nutrition, arată că persoanelor care au adăugat 43 de grame de migdale în dieta zilnică le-a fost mai puţin foame peste zi.
Reduc riscul de infarct
Reduc riscul de infarct Un studiu realizat la Universitatea „Loma Linda" din California, SUA, arată că persoanele care consumă migdale de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu 50 la sută mai mic de a face infarct decât cele care nu includ aceste fructe în alimentaţia lor.
Previn celulita
În plus, aceste fructe previn celulita, acel aspect neplăcut al pielii ca al unei coji de portocală.
Înfrumuseţează pielea
Uleiul şi laptele de migdale sunt excelente pentru îngrijirea pielii. Vitaminele şi antioxidanţii din compoziţia migdalelor întineresc pielea şi îi oferă un aspect mai plăcut.
Sunt bune pentru creier
Migdalele au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega 6 şi de fosfor, aceşti nutrienţi fiind esenţiali pentru dezvoltarea şi pentru funcţionarea creierului.
Cum le putem consuma
Beneficiile consumului de migdale sunt apreciate în întreaga lume şi pot fi consumate în diverse feluri: crude sunt perfecte pentru una dintre cele două gustări ale zilei; ca ingredient de bază în untul de migdale (ideal la micul dejun), laptele de migdale sau făina de migdale. De asemenea, acestea se pot adăuga şi în salate.