De ce e bine să incluzi zmeura în alimentaţie

2 jpg jpeg

Zmeura este unul dintre cele mai sănătoase fructe ale verii, fiind bogată în minerale, vitamine şi antioxidanţi. Rezultatele numeroaselor studii au arătat că zmerura pot reduce riscul apariţiei obezităţii, a diabetului, cât şi a bolilor de inimă.

Pentru sănătatea creierului

O serie de cercetără au arătat o corelaţie pozitivă între aportul de flavonoide din fructele de pădure şi îmbunătăţirea memoriei, precum şi reducerea întârzierii capacităţii cognitive legate de îmbătrânire.

Protejează inima Consumul de zmeură, bogată în flavonoide, este asociat cu un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare. O cercetare efectuată pe parcursul a 18 ani la Universitatea Harvard, la care au luat parte 93.600 de femei cu vârste cuprinse între 25 şi 42, a arătat că un aport regulat de antocianine (substanţe care se regăsesc şi în zmeură) poate reduce riscul unui atac de cord cu 32% la femeile tinere şi cele de vârstă medie. Şi potasiul din zmeură sprijină sănătatea inimii, de asemenea.

Zmeura conţine antioxidanti puternici care luptă cu radicalii liberi, inhibă creşterile tumorale şi ajută la scăderea inflamaţiei în organism.

Aceşti polifenoli sunt de ajutor în prevenirea,cât şi în tratarea unor forme de cancer, printre care: cel esofagian, pulmonar, bucal, al faringelui, endometrial, pancreatic, de prostată şi de colon.

Bună pentru digestie

Fiind bogate în fibre fructele de zmeură sunt importante pentru sănătatea sistemului digestiv. Fibrele sunt de ajutor şi pentru prevenirea hipertensiunii, a diabetului, dar şi pentru reducerea nivelului de colesterol „rău".