De ce ar trebui să mănânci mai des ridichi. Iată la ce sunt bune!
Aşa că, ridichiile nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră. Iată însă şi câteva dintre beneficiile acestor legume: Reduc riscul de cancer Substanţele active din ridichi pot reduce cu până la 50% riscul de cancer la colon, la sân sau pe cel ovarian. În plus, ridichiile s-au dovedit a fi extrem de eficiente şi în prevenirea cancerului de stomac, rinichi sau colon. Ingredientul conţinut de ridichi care ajută în prevenirea acestei groaznice boli este sulforafanul, un compus organic care stimulează producţia unor enzime benefice, creând astfel o barieră împotriva radicalilor liberi şi împiedicând îmbolnăvirea celulelor. Previn retenţia apei în organism O cură de câteva zile cu ridichi roşii poate împiedica reţinerea apei în organism. Acest lucru se datorează faptul că ridichiile au un conţinut ridicat în potasiu, iar acesta este responsabil pentru eliminarea surplusului de apă din organism. În plus, această substanţă reglează şi nivelul sodiului şi elimină excesul său din organism. Scad febra Sucul de ridichi amestecat cu puţină sare ajută la reducerea rapidă a temperaturii. Sucul este foarte simplu de preparat: câteva ridichi se bagă în blendăr, se adaugă peste ele jumătate de apă şi se mixează. Apoi, se toarnă conţinutul într-o cană, se adaugă puţină sare şi se bea. Menţin ficatul sănătos Cercetările făcute în ultima perioadă au scos la iveală faptul că ridiciile roşii sunt diuretice şi conţin substanţe care menţin rinichii sănătoşi, dar care sunt şi extrem de bune pentru sanatatea tratarea anumitor probleme ale tractului urinar. De asemenea, ridichile ajută la detoxifierea ficatului şi la prevenirea bolilor hepatice. Excelente în dietă Îţi vine sau nu să crezi, 100 de grame de ridichi au doar 16 calorii. Aşa că, le poţi consuma în voie, fără să îţi fie frică că te vei îngrăşa. În plus, ridichiile sunt recomandate în regimurile de slăbire şi pentru faptul că acestea conţin numeroase fibre şi apă, iar asta face ca ele să te scape rapid de senzaţie de foame. Şi frunzele de ridichi sunt bune pentru organism Majoritatea dintre noi aruncă frunzele de ridichi, însă şi acestea au beneficii terapeutice şi se pot adăuga în salate supe. Ele conţin seleniu, potasiu, calciu, sulf, A, B1, B2 si C şi compuşi sulfuroşi (buni pentru persoanele predispuse la osteoporoză).