Dacă ai deficit de fier consumă aceste alimente!

1 2 jpg jpeg

Anemia este o problemă ce trebuie luată în serios şi tratată cu maximă seriozitate, astfel că primele simptome nu se vor lăsa aşteptate.

Mai ales atunci când este vorba despre deficitul de fier, oboseala şi slăbiciunea resimţită îţi vor afecta nu doar sănătatea ci şi productivitatea.

Deficitul de fier, o problemă a vegetarienilor

O sursă imporantă de fier este carnea, şi cum aceasta lipseşte cu desăvârşire din meniul vegetarian, anemiile îşi fac mai uşor apariţia, astfel că este necesar un aport suplimentar de energie din fructe şi legume.

Dacă vrei să mănânci ceva dulce care să te ajute să duci la bun sfârşit treburile zilnice atunci optează pentru curmale, sunt nutritive , au un gust plăcut, şi unde mia pui că în doar 200 de grame de curmale vei găsi 3 miligrame de fier.

Începe ziua consumând la micul dejun o mână de curmale sau adaugă-le la deserturi ca înlocuitor al zahărului.

De asemenea profită cât mai poţi de legumele cu frunze verzi precum spanac, pătrunjel, broccoli, salată, atât în salată cât şi în smoothie.

Caisele, sursă de proteine

2 jpg jpeg

Bogate în proteine, glucide, vitamina A, fier dar şi alte minerale, caisele sunt excelente inclusiv pentru tranzitul tău intestinal.

În plus de asta, caisele uscate conţin o doză mai mare de fier decât cele obişnuite, astfel că îţi poţi lua o doză bună de fier din 100 de grame de caise uscate. Fie că le consumi în cadrul micului dejun sau ca şi gustare la birou.

Smochinele, un alt fruct ce poate fi consumat atât în stare proaspătă cât şi uscată, şi la fel ca la caise, în stare uscată sunt mult mai nutritive pentru organismul uman.

Află ce conţine iaurtul cu fructe AICI

Stafidele şi roşiile uscate

2 jpg jpeg

Este cunoscut faptul că stafidele sunt bobiţe de struguri uscate, cu un aport mare de fier şi glucoză, fierul din ele asimilându-se foarte rapide de către organismul uman, îmbunătăţind circulaţia sangvină.

O altă variantă naturală şi sănătoasă de unde poţi procura o bună doză de fier este din consumarea roşiilor uscate. Le poţi folosi în salate, la măncăruri sau atunci când simţi envoia să ronţăi ceva.

Dacă îţi plac foarte tare prunele uscate, este recomandat ca înainte de a le consuma să le laşi peste noapte la înmuiat

Rodia, cel mai bun fruct pentru anemici

1 2 jpg jpeg

Rodie are un aport de fier deosebit, indicat mai ales în cazul anemiilor dar şi depresiilor.

Gustul unic al seminţelor de rodie va transforma salata ta şi îi va oferi un gust aparte.

Poţi să îţi începi dimineaţa cu un fresh sau un smoothie în care să adaugi seminţele de la o rodie.

Vitaminele vor lupta pentru a-ţi menţine sistemul imunitar puternic şi bolile la distanţă.