Cuşcuşul previne ateroscleroza şi îmbunătăţeşte digestia
Menţine sănătatea sistemului cardiovascular
Cuşcuşul este una dintre cele mai bogate surse de seleniu, un mineral care se găseşte de obicei în cantităţi mici în alimente, dar este esenţial pentru organism. O porţie de cuşcuş aduce 60% din necesarul zilnic de seleniu al organismului. În ceea ce priveşte sănătatea inimii, seleniul funcţionează ca un antioxidant puternic care împiedică formarea plăcii de aterom, protejându-ne de infarct, accidente vasculare şi ateroscleroză.
Ajută la digestie
O porţie mică de cuşcuş conţine 10% din necesarul zilnic de fibre, acestea contribuind la sănătatea sistemului digestiv. La nivel intestinal, stimulează peristaltismul şi reduce riscul de constipaţie, iar efectul la nivelul arterelor este unul de curăţare a grăsimilor, ajutând la eliminarea colesterolului rău.
Creşte imunitatea
În calitate de antioxidant, seleniul din cuşcuş luptă împotriva viruşilor şi a toxinelor, fiind un aliat excelent al sistemului imunitar. Însă el mai are o calitate deosebită: ajută la întărirea sistemului imunitar prin regenerarea rezervelor de vitamina C şi vitamina E, care joacă roluri importante în apărarea organismului.
Contribuie la echilibrul fluidelor
Corpurile noastre conţin apă în proporţie de 90%, deci echilibrul fluidelor la nivelul organelor este esenţial. Potasiul, care se găseşte în cantitate mare în cuşcuş, ajută la echilibrarea balanţei fluidelor. De asemenea, menţine echilibrul între aportul de nutrienţi şi eliminarea toxinelor, prin reglarea activităţilor de excreţie.