Cum te afectează excesul de cafea

1 2 jpg jpeg

Câteva cercetări arată că dozele mare de cofeină se află în strânsă legătură cu riscul crescut de infertilitate. De asemenea, persoanele care se decid să se oprească brusc din consumul de cafea devin irascibile, obosite, acuză dureri de cap şi pot trece chiar prin episoade depresive. Iată câteva semne care indică faptul că ai consumat o cantitate mare de cofeină: 1. Nu poti să dormi

Cofeina este absorbită de către organism în 45-60 de minute, iar durata efectului este destul de lungă, motiv pentru care îţi poate afecta somnul. Dacă îţi ia mai mult de 30 de minute să adormi, încearcă să nu mai bei cafea după masa de prânz. Acest lucru este valabil şi pentru alte băuturi care conţin cofeină, precum ceaiul verde sau cola.

Palme umezite, bătăi intense ale inimii, agitaţie, irascibilitate, toate acestea sunt semne care indică faptul că ai consumat o doză prea mare de cofeină. Din această cauză nici nu ai cum să-ţi astâmperi starea de nervozitate. Singura soluţie este aceea de a reduce treptat consumul de cafea pentru a evita apariţia stării de moleşeală, a oboselii şi a durerilor de cap.

Refluxul gastro-esofagian are loc când sfincterul (o structură musculară circulară) permite acidului din stomac să revină în esofag, cauzând senzaţia neplăcută de arsură. În cazul în care bei în mod constant cafea şi ai arsuri stomacale este posibil să existe o legătură între cele două. Cofeina relaxează muşchii sfincterului, ceea ce permite întoarcerea acidului din stomac în gât. Pentru a vedea dacă într-adevăr cafeaua este cea care cauzează arsurile stomacale, renunţă la cafea pentru cel puţin o săptămână.

Atunci când urina este de un galben închis sau chiar portocalie înseamnă că organismul tău este deshidratat. Cafeaua este un diuretic care poate duce la deshidratare prin creşterea cantităţii de urină eliminată. Astfel, cu cât pierzi mai multe fluide din organism, cu atât riscul de a te deshidrata este mai mare. Totuşi, acest lucru se poate întâmpla doar în cazul în care consumi mai mult de 500 mg de cafea, aşadar încearcă să nu bei mai mult de 2 ceşti pe zi.