Cum se prepară delicioasa Shakshouka. Reţeta lui Chef Hadad

image

Ideală pentru mic dejun, dar şi pentru oricare altă masă a zilei, Shakshouka este delicioasă şi sănătoasă.

Pentru Chef Hadad, Shakshouka este şi un preparat drag, pe care îl gătea mama sa foarte des acasă, în Maroc. E foarte simplu de preparat, este foarte gustoasă și necesită ingrediente foarte accesibile.

Ingrediente

5 rosii normale sau 1 si 1/2 inima de bou

5 catei de usturoi

1 ardei iute rosu sau verde

5-6 fire patrunjel

coriandru

4 oua

5 linguri ulei de masline

sare

piper

Mod de preparare

Puneți tigaia la încins cu ulei. Tocați ardeiul iute, îl sotați jumătate de minut, adăugați și usturoiul și sotați până devine auriu. Scoateți pielea roșiilor, tocați-le în bucăți mari și le adăugați în tigaie. Amestecați foarte bine și lăsați pe foc aproape 8 minute. Tocați patrunjelul și coriandrul și adăugați în shakshouka. Amestecați foarte bine, adăugați cele 4 ouă sparte direct în tigaie, închideți cu capac și lăsați pe foc 5 minute, până când oul este mediu făcut, nici prea moale, nici prea tare.

Se servește cu pâine caldă sau pâine toast la foc. A doua variantă e mai autentică!

Shakshuka mai este cunoscut și ca Chakchouka. Se recomandă a fi servit cu pâine proaspătă sau cu cartofi prăjiți, în bucătăriile moderne. Este cu adevărat delicios, gata într-un timp foarte scurt și cu siguranță modul de preparare nu îți va da bătăi de cap, chiar dacă ești începător într-ale gastronomiei.

Sursă: chefjosephhadad.ro