Cum să reduci nivelul de zahăr din sânge

1 2 jpg jpeg

Poate că ai auzit şi tu că cerealele integrale sunt o sursă importantă de fibre. Cu toate astea, amidonul din compoziţia lor se transformă repede în zahăr, blocând efectele pozitive ale fibrelor.

De aceea, nutriţioniştii ne recomandă să ne luăm canitatea necesară din fructe, chiar dacă şi ele conţin zaharuri.

Consumă cât mai multe fibre solubile

Majoritatea fructelor conţin mai multe fibre solubile decât zahăr, motiv pentru care nu cresc atât de mult nivelul de zahăr din sânge, aşa cum o fac cerealele şi alţi carbohidraţi rafinaţi.

Menţinerea în limite normale a nivelului de zahăr din sânge ne ajută să prevenim creşterea insulinei, acel hormon care poate bloca grăsimile în celule, împiedicând organismul să le mai folosească sub formă de energie.

Însă, vestea bună este că prin consumul ridicat de fructe şi legume bogate în fibre poţi menţine cu uşurinţă sănătatea întregului organism.

Pentru a preveni dezvoltarea diabetului este recomandat să optezi pentru acele fructe şi legume care au un indice glicemic mai mic de 100, chiar dacă sunt bogate în surse solubile.

Este nevoie de 10 grame de fibre pentru a reduce canitatea de zahăr de sânge asimilată după o masă copioasă.

O porţie de legume sau fructe conţine destul de puţine fibre, motiv pentru care trebuie să incluzi în alimentaţia de zi cu zi cât mai multe alimente sănătoase, bogate în fibre.

De asemenea, o altă soluţie este de a consuma salate în combinaţie cu alte mâncăruri pentru a bloca în mod eficient creşterea nivelului de zahăr în sânge.