Cum poţi afla ce alimente nu poate tolera organismul tău
În România, 8 din 10 persoane prezintă intoleranţă alimentară, cele mai multe nefiind conştiente de riscurile la care se expun. De asemenea, dacă elimini alimentele pe care nu le tolerezi poţi slăbi mai uşor.
Iată cum poţi afla care sunt alimentele la care ai intoleranţă şi ce este bine să mănânci dacă vrei să slăbeşti, dar şi să-ţi păstrezi intactă sănătatea: O metodă de testare a intoleranţei alimentare, aprobată în Statele Unite, este acum disponibilă şi în România. Se numeşte Pinner Test şi este un test de ultimă generaţie la nivel mondial, ce foloseşte tehnica IgG-Microarray, pentru depistarea intoleranţei alimentare la 200 dintre alimente. Această metodă se deosebeşte prin faptul că diferenţiază intoleranţele permanente, de cele temporare. De exemplu, prin intermediul acestei metode, o persoană a aflat că trebuie să renunţe la cafeaua de dimineaţă şi să o înlocuiască cu un ceai parfumat de iasomie. Iar o altă persoană a descoperit că are intoleranţă la grâu şi se vede nevoită să renunţe la unele dintre alimentele sale preferate: pâinea şi pastele. Cum funcţionează?
Procedeul este foarte simplu: se recoltează un strop de sânge din deget (puteţi merge la sediul Amira’s Boutique sau poate veni un asistent medical să vă recolteze acasă sau la birou), iar proba este trimisă în Italia, la laboratoarele Novolab Microtrace. Rezultatele – cu o acurateţe de 98% – vin în aproape două săptămâni sub forma unui document pdf cu trei coloane.
În cea roşie apar alimentele cu intoleranţe între 1 şi 4 (de la uşor la sever), care trebuie evitate în următoarele luni. În coloana galbenă apar alimentele la care organismul are o reacţie aflată undeva în zona de limită, ceea ce înseamnă că pot fi consumate în continuare, însă cu moderaţie. În coloana verde apar alimentele la care corpul nu a manifestat o reacţie negativă şi care pot fi consumate liber în continuare, evident fără excese de niciun fel.
După primirea rezultatelor, eşti programat automat la o consultaţie cu un nutriţionist pentru a pune la punct un nou stil de nutriţie, compatibil cu descoperirile făcute.
Este un test recomandat mai ales celor care suferă de balonări inexplicabile (cu tot cu problemele digestive asociate lor); celor care nu reuşesc să slăbească sau slăbesc foarte greu, deşi sunt altminteri sănătoşi; celor care se îngraşă rapid şi fără o explicaţie certă, dar şi celor care au migrene sau probleme dermatologice pe care nimeni n-a reuşit să le diagnosticheze clar. După excluderea alimentelor vinovate, rata de îmbunătăţire a stării generale şi de eliminare a simptomelor este de 70%.