Cum incepi un regim de slabire? 5 pasi care iti vor garanta eficienta

image

Inceputul unui regim de slabire este cea mai importanta parte a intregului proces de eliminare a kilogramelor in plus si obtinere a unui stil de viata sanatos. Anumite lucruri pe care le faci le inceputul acestui drum pot garanta eficienta regimului sau pot duce la oprirea chiar voluntara a acestuia dupa cateva saptamani.

image

Mai exact, trebuie sa fii pregatit complet pentru a incepe sa elimini kilogramele in plus – pregatit din punct de vedere atat fizic, cat si psihic.

Iata cum incepi un regim de slabire eficient!

Stabileste obiective realiste, realizabile

Obiectivele, anume rezultatele pe care doresti sa le obtii, trebuie sa fie cat mai realiste cu putinta. Acest lucru va mentine sub control nevoia de a folosi produse care iti pot dauna sanatatii – un regim de slabire mult prea strict sau pastile de slabit miraculoase, care te ajuta sa dai jos 10 kilograme intr-o saptamana, de exemplu.

Desigur, aceste obiective vor fi stabilite pe termen lung. Nu este indicat sa incepi aventura crezand ca vei ajunge la greutatea ideala – si ca o vei mentine – dupa cateva saptamani de dieta. Daca pornesti cu acest gand, atunci vei alege totodata un regim de slabire eficient, dar mai ales usor de urmat.

Fii motivat de lucrurile care conteaza

Sanatatea este pe primul loc. Acesta ar trebui sa fie si motivul pentru care doresti sa elimini depunerile de grasime – desigur, aspectul cade pe locul 2. Ideea este urmatoarea – daca slabesti doar de dragul de a arata mai bine, sunt sanse foarte mari sa nu-ti mentii rezultatele pe termen lung.

In schimb, daca te familiarizezi cu efectele pozitive asupra sanatatii pe care le are greutatea ideala, vei dori sa slabesti si apoi iti vei mentine greutatea pentru a te bucura in permanenta de efectele respective.

Hidratarea este esentiala

Apa este viata; cunosti prea bine aceasta zicala si probabil iti amintesti si mirarea atunci cand ai vazut recomandarile privind consumul optim de lichide la televizor, in timpul reclamelor. Hidratarea este importanta si este un aspect deseori trecut cu vedere in ziua de astazi. Oamenii pur si simplu nu mai au timp sa bea apa.

Ei bine, atunci cand vrei sa urmezi un regim de slabire, hidratarea iti asigura digestie corespunzatoare, in primul rand, dar totodata favorizeaza si eliminarea kilogramelor in plus, deoarece contribuie la starea de satietate de dupa masa.

Aplica schimbari treptate, nu forta organismul

Pentru a te obisnui cu regimul de slabire pe care vrei sa-l urmezi, este indicat sa aplici schimbarile sugerate de acesta in mod treptat, zilnic sau chiar saptamanal – in etape. Astfel, desi calatoria ta spre greutatea ideala va fi una mai lunga, garantezi faptul ca nu te vei confrunta cu anumite dificultati, precum starea de foame excesiva.

Totusi, exista si diete care iti recomanda sa sari direct in program – ce faci atunci? Ei bine, in cazul dietei NUPO, aceasta iti ofera posibilitatea de a lua un supliment alimentar care te poate ajuta sa scapi de senzatia de foame de necontrolat din primele zile de dieta.

Este vorba despre suplimente alimentare cu fibre naturale solubile in apa, care isi maresc volumul de cateva ori in stomac si care il mentin plin, satul.

Dieta NUPO iti recomanda un regim de slabire eficient si usor de urmat, dar mai ales un regim care poate deveni dieta ta zilnica pentru tot restul vietii. Acesta este pasul cel mai important pe care trebuie sa-l urmezi – anume sa gasesti si sa alegi o dieta a carui plan alimentar poate deveni un plan permanent, un plan sanatos!