Cum poţi slăbi sănătos 20 de kilograme. Sfaturi de la Cori Grămescu

image

Menţinerea unei greutăţi normale este necesară, în primul rând, pentru menţinerea sănătăţii.

Cori Grămescu, antreprenor de fitness și nutriționist, oferă câteva sfaturi celor care vor să slăbească 20 de kilograme.

“Multa lume greseste cand socoteste ca o slabire de 20 de kilograme este echivalenta cu 4 slabiri de 5 kg. E exact genul de abordare fara strategie coerenta care tine oamenii flamanzi, obositi si descurajati de slabire, pentru ca nu adreseaza lucrurile esentiale in slabirea de lunga durata : imbunatatirea compozitiei corporale pentru a avea un metabolism activ si optimizarea hormonala pentru a sustine apoi mentinerea greutatii.

Iata ce ai de facut daca ai de slabit 20 de kilograme si vrei sa ai succes:

1. Apuca-te de sport, din prima zi 

Fa exercitii statice cu greutati si concentreaza-te pe exercitii pentru spate, ca sa iti stabilizezi coloana si sa scapi de durerile de spate. De asemenea, introdu macar 60 de minute pe saptamana de efort cardio low impact, pe zona 2-3 de cardio. De exemplu mers alert, vaslit, bicicleta stationara. Te va ajuta sa scapi de pofta de dulce si o sa iti dea energie peste zi

2. Mananca legume la fiecare masa.

Ai nevoie de 900 de grame de legume si fructe pe zi ca sa poti sa scapi de pofta de dulce - fibrele din legume ajuta tranzitul si stabilizeaza glicemia, iar glucidele din legume si fructe se absorm mai lent si te feresc de pofte alimentare agresive.

3. Mananca o portie de carne slaba sau peste de dimensiunea podului palmei la fiecare masa. Te va ajuta sa scapi de senzatia de foame agresiva.

4. Urmareste scaderea in cm in paralel cu slabirea in kg - e adeseori mai relevanta pentru eficienta metabolica decat simpla fluctuatie a cantarului.

5. Dormi 7-8 ore pe noapte si invata sa gestionezi stresul - iti va da rezistenta necesara pentru a tine dieta, care in sine e un proces destul de greoi de gestionat prin perspectiva pregatirilor zilnice necesare.

6. In slabirea de lunga durata ai de gestionat 3 aspecte ce tin de metabolismul tau : sa iti tii glicemiile intr-o zona sanatoasa renuntand la patiserie, dulciuri si crantanele uscate , sa scazi rezistenta la insulina din dieta echilibrata si sport si sa iti controlezi consumul de grasimi saturate si trans, ca sa aduci profilul lipidic cat mai aproape de zona normala. Trebuie sa tii cont de lucrurile astea in paralel cu slabirea, ca sa rezolvi de fapt cauza principala a ingrasarii tale.

7. Invata sa mananci dietetic si cand esti in vacanta, si cand esti la dieta, si cand esti in vizita. O slabire ampla se poate face doar pe baza unei schimbari structurale permanente. Invata sa gatesti condimentat, dietetic si gustos si sa introduci cu moderatie unele produse calorice in dieta, intr-o forma care sa nu te destabilizeze. Aici este esentiala educatia nutritionala - sa intelegi cate calorii trebuie sa mananci si cum arata acele valori traduse in portii de mancare reala. De asemenea, coachingul nutritional te ajuta sa te ancorezi in emotiile si gandurile corecte referitoare la mancare, sa nu mai privesti mancatul sanatos ca pe o restrictie permanenta, ci sa iti gasesti propriul drum spre echilibru.

8. Ai rabdare. O slabire de 20 de kilograme se poate opera in 5-8 luni, in niciun caz mai devreme de atat, si aici nu socotesc etapa de mentinere controlata de dupa, atat de necesara stabilizarii comportamentelor sanatoase si a metabolismului. Aloca-ti macar acest timp pentru a intelege pe indelete ce ai de facut cu corpul tau, ca sa te mentii la o forma fizica sanatoasa si placuta”.