Criza pandemică a pornit cuptoarele. Remediul antistres utilizat în toată lumea

1 paine jpg jpeg

Mare parte din populaţia globului, izolată în casă în urma măsurilor de limitare a răspândirii virusului Covid-19, a pornit cuptoarele şi coace. Frământatul pâinii, coptul şi mirosul aburind care inundă casele pot salva pe mulţi din calea depresiei.

Interesul crescut pentru copt produse de panificaţie şi deserturi se vede tot mai clar în spaţiul virtual. Reţelele de socializare adună fotografii cu rezultate care mai de care mai rumene şi mai pufoase, iar numărul postărilor despre drojdie, ingredientul care "dă viaţă aliatului", a crescut frumos. Făina este unul dintre cele mai solicitate produse alimentare în toată lumea, la fel şi zahărul, iar furnizorii fac eforturi să asigure oferta pe măsura cererii.

Combate plictiseala şi induce calmul

Petrecând timpul în casă, preparatul mâncării a devenit, pe de o parte, o modalitate de a combate plictiseala, simptom acuzat de multe persoane din toate colţurile lumii.

Pe de altă parte, frământatul şi coptul produselor de panificaţie ar putea reduce stresul, sugerează Institutul Smithsonian. Experţii consideră că gătitul mâncării este o formă de terapie eficientă în această perioadă de criză pandemică. Întregul proces poate induce o stare incredibilă de calm. În plus, amestecatul ingredientelor şi frământatul, în timp ce mintea se relaxează ori se concentrează asupra dialogului cu apropiaţii, şi mirosul, laolaltă, pot creea o stare de bine şi de confort benefică pentru trup şi suflet.

Coptul pâinii face legătura între joc şi învăţare

Pentru părinţii cu copii, coptul produselor de panificaţie şi a deserturilor reprezintă o modalitate pentru cei mici de a-şi însuşi noi abilităţi. Odată cu procesul de preparare, cei mici pot exersa noţiuni de matematică, atunci când măsoară cantităţi exacte de ingrediente, dar şi de chimie, când observă interacţiunea produselor amestecate şi coapte la temperatura înaltă.

@freepik.com