Controlează simptomele fibromialgiei prin dietă

1 2 jpg jpeg

De asemenea, acest sindrom se caracterizează prin puncte sensibile localizate şi tulburări de somn, slăbiciune şi o varietate de alte simptome.

Din cauza faptului că medicii sunt nesiguri în privinţa cauzei care declanşează fibromialgia, tratamentul poate fi anevoios şi frustrant. În ceea ce priveşte dieta de zi cu zi, unii pacienţi au observat înrăutăţiri ale simptomelor sindromului la consumul anumitor alimente. În cazul în care suferi de o astfel de afecţiune, iată câteva schimbări de alimentaţie care ar putea să controleze simptomele fibromialgiei.

Ia suplimente pe bază de vitamina D

Deficienţa de vitamina D poate înrăutăţi simptomele fibromialgiei. Studiile arată că lipsa vitaminei D din organism poate cauza dureri musculare şi arteriale, motiv pentru care doctorii recomandă suplimentele de vitamina D, mai ales în timpul sezonului rece, când organismul nu poate să absoarbă această vitamină prin intermediul razelor solare.

Evită aditivii alimentari

Majoritatea alimentelor conţin numeroşi aditivi, care pentru persoanele care suferă de anumite afecţiuni, pot fi periculoase. Glutamatul de monosodiu şi aspartamul pot acţiona ca excitotoxine, un grup de chimicale care au puterea de activa neuronii ce cresc sensibilitatea la durere. Astfel, persoanele care suferă de fibromialgie şi-ar putea reduce simptomele dacă ar renunţa la alimentele care conţin astfel de aditivi.

Mănâncă peşte

Acizii graşi Omega-3 care se găsesc din plin în peşte sunt cunoscuţi pentru rolul lor de a reduce inflamaţiile. Potrivit unui studiu, persoanele care au luat suplimente pe bază de acizi graşi Omega-3 timp de 3 luni au sesizat reducerea durerilor articulare. Deşi la cercetare nu au luat parte persoane care suferă de fibromialgie, medicii le recomandă şi acestora consumul de alimente bogate în acizi graşi Omega-3.

Nu uita de legume şi fructe

Unele cercetări arată că stresul oxidativ poate fi o cauză care duce la apariţia fibromialgiei. Stresul oxidativ se declanşează atunci când organismul nu produce suficienţi antioxidanţi care să lupte împotriva radicalilor liberi. Însă, majoritatea fructelor şi legumelor sunt bogate în antioxidanţi (precum vitaminele A, C şi E) necesari bunei funcţionări a organismului, motiv pentru care este indicat să le incluzi în alimentaţia de zi cu zi.