Consumul de cacao previne cancerul ┼či bolile cardiovasculare

2 jpg jpeg

Parful de cacao este considerat un "super aliment", deoarece este o surs─â excelent─â de polifenoli, antioxidan┼úi care au propriet─â┼úi vindec─âtoare. ├Än urma studiului realizat de Institutul ┼×tiin┼úific de Alimenta┼úie ┼či Nutri┼úie, cercet─âtorii au ajuns la concluzia c─â un consum ridicat de cacao previne apari┼úia cancerului de colon. De asemenea, boabele de cacao con┼úin un compus numit epicatechina, care are rolul de a reduce riscul de infarct sau insuficien┼ú─â cardiac─â. Efectele boabelor de cacao au fost studiate de c─âtre Norman Hollenberg, profesor de medicin─â la ┼×coala de medicin─â Harvard asupra indienilor Kuna din Panama, care sunt consumatori frecven┼úi ai acestui produs alimentar.

Rezultatele cercet─ârii arat─â c─â ├«n r├óndul acestei popula┼úii, riscul de apari┼úie a infarctului, a insuficien┼úei cardiace, a cancerului ┼či a diabetului este cu 10% mai redus dec├ót la alte popoare.