Consum─â mere ca s─â ├«┼úi ├«nt─âre┼čti musculatura

1 2 jpg jpeg

Cercet─âtorii de la Universitatea Iowa afirm─â c─â ├«n coaja merelor exist─â o substan┼ú─â ceroas─â care favorizeaz─â cre┼čterea musculaturii, prevenind atrofierea acesteia.

De asemenea, un m─âr pe zi contribuie la reducerea nivelului zah─ârului ├«n s├ónge, a gr─âsimilor, trigliceridelor ┼či colesterelolului. Prin urmare, consumul de mere este recomandat persoanelor care sufer─â de diabet.

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â au studiat activitatea genelor musculare ├«n cazul persoanelor care au fost diagnosticate cu atrofie muscular─â.

Ace┼čtia au descoperit c─â acidul ursolic, o substan┼úa care se g─âse┼čte ├«n coaja merelor contribuie la reducerea atrofiei musculare, prin faptul c─â stimuleaz─â o structur─â molecular─â similar─â insulinei (IGF-1), care stimuleaz─â arderea gr─âsimilor ┼či cre┼čterea masei musculare, ├«mbun─ât─â┼úind aspectul pielii ┼či calitatea somnului.