Consumă kiwi înainte de a merge la plajă

2 jpg jpeg

Unul dintre acestea constă în protejarea pielii de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Acest lucru se datorează conţinutului mare de betacaroten, care menţine pielea frumoasă şi sănătoasă.

Protejează vederea

De asemenea, betacarotenul are un rol important în menţinerea sănătăţii oculare. Studiile arată că persoanele care consumă trei sau mai multe fructe bogate în vitaminele A, C şi E reduc cu 36% riscul apariţiei degenerescenţei maculare, o boală care afectează vederea.

Bun pentru digestie

Bogat în fibre, fructul kiwi ameliorează simptomele diabetului prin controlarea nivelului de zahăr din sânge, contribuie la normalizarea colesterolului, ajută la digestie şi combate constipaţia, o afecţiune care dacă nu este tratată, poate duce la apariţia cancerului de colon. În plus, prin îmbunătăţirea nivelului de colesterol se reduce riscul dezvoltării afecţiunilor cardiovasculare.

Îmbunătăţeşte funcţiile respiratorii

În urma unei cercetări realizată în Italia pe grupuri de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 7 ani, oamenii de ştiinţă au descoperit că fructul kiwi îmbunătăţeşte funcţionarea aparatului respirator. Copiii care au primit 5-7 porţii pe săptămână de citrice şi kiwi aveau cu 44% mai puţine şanse să se îmbolnăvească de şuierat astmatic, spre deosebire de cei care acest fruct doar o dată.

Întăreşte sistemul imunitar

Dacă ai un deficit de vitamina C este recomandat să consumi kiwi cât de mult poţi, deoarece conţine o cantitate impresionantă din această substanţă, depăşind chiar şi portocalele. Pe lângă faptul că întăreşte sistemul imunitar, vitamina C protejează corpul de efectele negative ale radicalilor liberi, acele molecule care fragilizează corpul.