Condimentele, de nelipsit din dietă pe timp de ger

2 jpg jpeg

Mâncărurile condimentate

Preparatele culinare în care pui ceva mai multe condimente decât de obicei sunt cele care emană în corp mai multă căldură. Pun sângele în mişcare şi te ajută să depăşeşti uşor zilele cu temperaturi foarte scăzute. Atenţie, însă, nu abuza de ele, altfel ajung să-ţi afecteze stomacul!

Supe şi ceaiuri

Este foarte important să bei mai multe lichide în timpul iernii. Din cauza aerului rece şi uscat ai nevoie de hidratare, aşa că este indicat să consume cât mai multe lichide calde. Supele şi ceaiurile îţi încălzesc întregul corp. Mai mult, aroma ingredientelor tradiţionale din supă, precum ceapa şi ardeiul, sub formă de vapori ajută la defundarea căilor respiratorii. De asemenea, un ceai cald este medicamentul universal pentru amigdalele inflamate, pentru că încălzeşte gâtul şi grăbeşte vindecarea. Este indicat să nu-l bei fierbinte, ci călduţ.

Dulciuri, mai ales dacă faci efort

Gustul dulce este de departe cel preferat de toată lumea. În anotimpul rece ai voie să mănânci mai des deserturi. Dulciurile stimulează uşor circulaţia sângelui şi oferă şi plăcere în momentul în care le savurezi. Sunt recomandate mai ales persoanelor care fac sporturi de iarnă sau care fac efort în aer liber.

Mai multe proteine

Alimentele bogate în proteine îţi încălzesc corpul mai bine decât cele bogate în amidon sau grăsimi. Aşadar, gustoasele tocăniţe de pui, bogate în proteine îţi pot ţine de cald. Nici carnea de peşte nu trebuie să lipsească din meniul de iarnă, ea fiind la fel de bogată în proteine ca aceea de pasăre.