Combate respiraţia urât mirositoare cu iaurt

2 jpg jpeg

Timp de 6 săptămâni, cei 24 de voluntari care au luat parte la cercetare au consumat în fiecare zi câte 6 linguri de iaurt neîndulcit care conţinea bacterii comune, precum streptococcus thermophilus şi lactobacillus bulgaricus.

Specialiştii de la Universitatea Tsurumi au colectat mostre de respiraţie, înainte şi după consumul de iaurt. În rândul voluntarilor care acuzau un miros neplăcut al gurii, cunoscut sub numele de halitoză, nivelul bacteriilor rele care cauzează respiraţia urât mirositoare a scăzut mai bine de jumătate, în majoritatea cazurilor.

Ceea ce este cert este faptul că iaurtul chiar reduce halitoza prin diminuarea efectului pe care îl au bacteriile rele de la nivelul limbii, chiar dacă nu se ştie cu certitudine cum acţionează iaurtul.

“Una dintre teorii ar fi aceea că iaurtul poate diminua efectul bacteriilor rele sau poate crea un mediu nefavorabil acestora, încât efectele lor negative sunt diminuate”, declară autorul studiului Kenichi Hojo.

Pentru a obţine efectele dorite consuma iaurturi care conţin culturi de bacterii vii, precum lactobacillus si bifidobacterium.