Combate alergiile de sezon prin alimentaţie

1 2 jpg jpeg

Sfecla roşie are rol antiinflamator

Cunoscută ca un aliment-medicament încă din cele mai vechi timpuri, sfecla roşie conţine numeroase vitamine şi minerale, precum: vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, sodiu, sulf, cupru, fier, iod şi potasiu.

De asemenea, sfecla roşie conţine o combinaţie de antocianine (un tip de antioxidanţi) cu rol antiinflamator, ce luptă împotriva alergiilor de sezon.

Pentru efecte maxime, se recomandă consumul de sfleclă roşie sub formă de suc, însă fără a o combina cu alte legume sau fructe, cu miere sau cu zahăr.

Lămâia reduce simptomele

Lămâia este fructul care duce adevărate bătălii împotriva alergiilor de primăvară. Datorită conţinutului de vitamina C, sucul de lămâie contribuie la reducerea simptomelor alergiilor de sezon.

De asemenea, lămâia este recomandată şi în caz de răceală sau de gripă, întrucât favorizează transpiraţia şi diminuează febra.

Ceapa fluidizează mucusul

Bogată în tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide şi alţi compuşi odoriferi, ceapa are proprietăţi antimicrobiene şi decongestionante, fiind eficientă în tratarea alergiilor.

Pentru fluidizarea mucusului şi prevenirea formării acestuia, este recomandat să se consume un amestec preparat din miere şi suc de ceapă (în cantităţi egale), câte 3-4 linguri, în fiecare zi.

Usturoiul, un antihistaminic natural

Usturoiul este cunoscut de foarte mult timp pentru beneficiile sale asupra sănătăţii. Bogat în vitamine şi în minerale, usturoiul acţionează ca un decongestionant, contribuind la atenuarea simptomelor minore ale alergiilor sezoniere.

Totodată, usturoiul este un antiinflamator şi un antihistaminic natural.