Ciocolata şi portocalele te ajută să fii optimist

1 2 jpg jpeg

Ciocolată

Cu toţii apelăm la o bucăţică de ciocolată atunci când suntem supăraţi sau deprimaţi, iar efectele sunt incredibile. Nu numai că ne binedispune, dar acest minunat desert este şi un puternic afrodisiac şi un aliment antistres.

Lapte

O cană cu lapte călduţ poate face minuni. Alungă stresul, ne relaxează şi ne ajută să dormim. Nu degeaba, mamele obişnuiesc să-şi liniştească copiii cu o ceaşcă de lapte cald înainte de culcare. Pe lângă calciu şi alţi nutrienţi importanţi, laptele aduce organismului şi triptofan, cunoscut pentru efectul puternic anti-stres.

Portocale

Mirosul de portocală alungă stresul, anxietatea şi are puterea de a limpezi mintea. În plus, portocalele sunt surse bogate de vitamina C, fibre şi apă.

Ceai verde

Sursă bogată de antioxidanţi şi cafeină, în cantităţi moderate, ceaiul verde este benefic atât pentru memorie cât şi pentru starea de spirit şi nivelul de energie.

Cereale integrale

Bogate în fibre, cerealele reprezintă alimente importante pentru creier dar şi pentru sistemul digestiv. De asemenea, cerealele conţin şi glucoză, principalul “combustibil” al creierului.