Cele mai sănătoase brânzeturi

1 2 jpg jpeg

Pe lângă faptul că este bogată în calciu, brânza conţine vitamine din complexul B, minerale şi sodiu, substanţe nutritive care intăresc oasele şi dinţii, menţin creierul sănătos şi previn osteoporoza.

Brânza feta

Brânza feta conţine cu 33% mai puţine calorii decât alte brânzeturi, dar are o aromă mult mai intensă, chiar şi decât mozarella. De asemenea, brânza feta conţine mai puţin grăsimi, însă este o sursă bună de calciu.

O singură felie de brânză feta conţine aproximativ 140 mg de calciu. Studiile realizate de-a lungul timpului arată că cinci felii de brânză consumate zilnic contribuie la arderea grăsimilor, deoarece o dietă bogată în calciu are rolul de a descompune celulele de grăsime.

Brânza proaspătă

Produsă din cheag de lapte nepresat, brânza de tip cottage este semilichidă şi puţin sărată. Pe lângă faptul că este bogată în proteine, calciu şi în fosfor, brânza conţine vitamine din complexul B, care stimulează atât sănătatea organismului, cât şi a pielii.

Brânza de tip ricotta

Bogată în proteine, calciu, fosfor, seleniu, zinc, acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, brânza ricotta conţine şi vitamine, precum vitamina A, roboflavină şi vitamina B12.

Toţi aceşti nutrienţi au un rol important în menţinerea sănătăţii organismului. Un consum regulat de brânză ricotta contribuie la creşterea masei musculare, la întărirea oaselor şi la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi a anumitor tipuri de cancer.