Cele mai sănătoase alimente pentru micul dejun

1 2 jpg jpeg

Ce să nu mănânci

Produse de patiserie

Printre cele mai nesănătoase alternative pentru micul dejun se regăsesc gogoşile, covrigii, merdenelele şi orice alt fel de produs de patiserie. De ce aceste delicii sunt atât de nesănătoase? Deoarece ele au în compoziţie făină albă, mult zahăr şi margarină. În plus, unele dintre ele sunt şi prăjite în ulei. Aceste produse favorizează apariţia bolilor de inimă şi contribuie la depunerea colăceilor pe abdomen. Aşa că, acestea trebuie eliminate din alimentaţie, nu numai de la micul dejun.

Prăjeli şi pâine albă

Şi cârnaţii, ouăle ochiuri în ulei sau pâinea albă sunt alimente care ne pun în pericol sănătatea. Ne cresc tensiunea şi nivelul colesterolului rău din organism, ne îmbolnăvesc ficatul şi bila, dar şi îngraşă foarte mult şi, asta se întâmplă într-un timp foarte scurt. În general, trebuie evitate alimentele prăjite.

Crenvurşti

Cea mai nesănătoasă alternativă pentru masa de dimineaţă este, de departe, crenvurştiul. Deşi este delicios şi foarte mulţi dintre noi îl consumă cu încredere la micul dejun, acesta se numără printre cele mai nocive alimente. Creşte riscul de a dezvolta cancer la colon sau boli de inimă, face rău la stomac, ficat şi bilă.

Variante sănătoase

Atunci, ce variante avem pentru acest moment al zilei? Nutriţioniştii spun că, un mic dejun sănătos poate fi alcătuit din ouă, somon, banane, iaurt, grapefruit şi fulgi de ovăz, dar şi nuci, migdale şi seminţe de susan, in, dovleac.

Ouă

Ouăle sunt o variantă ideală pentru prima masă a zilei. Poţi alege să mănânci ouă fierte, sau ouă ochiuri dar preparate în apă clocotită, NU în ulei, ori omletă cu verdeţuri (însă, nici în cazul ultimei variante nu trebuie să se adauge ulei la preparare). Ideale în curele de slăbire, ţin colesterolul sub control, ajută foarte mult vederea, previn cancerul de colon, diabetul şi bolile de inimă.

Nuci

Acestea se numără printre cele mai sănătoase alimente, aşadar sunt o variantă excelentă pentru micul dejun. 6-7 bucăţi de nuci în iaurt pot face minuni. Nucile se numără printre alimentele cu cel mai bogat conţinut de cupru şi zinc ceea ce le fac benefice în tratarea unor afecţiuni cardiovasculare, a problemelor legate de creştere sau în curele de întărire ale sistemului imunitar.

Banane

Bananele sunt o sursă bogată de fibre, vitamina C şi potasiu. Chiar dacă au multe calorii, ele pot fi consumate fără grijă la prima masă a zilei. Te vor ajuta să ai o inimă sănătoasă, dar sunt şi un bun energizant natural.

Iaurt

Şi iaurtul este o variantă grozavă pentru micul dejun. Orice tip de iaurt este o sursă bogată de fosfor, calciu şi vitamina D. Previne osteoporoza, cancerul de colon, îmbunătăţeşte imunitatea organismului şi ajută la o digestive bună.

Grepfrut

De asemenea, şi grepfrutul ar trebui să se numere printre opţiunile voastre la masa de dimineaţă. Conţin o cantitate mare de vitamina C, fibre şi potasiu. Printre numeroasele beneficii, acest fruct te ajută să slăbeşti, îţi scade colesterolul rău din organism şi îţi menţine ficatul sănătos.